Potpisan ugovor za izgradnju uređaja za proizvodnju pitke vode Belišće

Potpisan ugovor za izgradnju uređaja za proizvodnju pitke vode Belišće

17. 06. 2021

U prostoru Male vijećnice Grada Belišća, 14. lipnja 2021. godine, potpisan je Ugovor za izgradnju uređaja za proizvodnju pitke vode vrijedan više od 20 milijuna kuna, koji će građanima Valpova i Belišća do kraja 2023. godine omogućiti kvalitetniju pitku vodu.

Vir: https://belisce.hr

Vir: https://belisce.hr

U ime naručitelja ugovor je s tvrtkom Kolektor Sisteh d.o.o. iz Slovenije potpisala Iva Matić, direktorica tvrtke Dvorac d.o.o. Kolektor Sisteh je bio najuspješniji ponuditelj na javnom natječaju objavljenom početkom prošle godine. 

Projektom je predviđena izgradnja vodnog sliva na rijeci Dravi, uređaja za pročišćavanje vode sa postupkom ultrafiltracije, filtera za uklanjanje mangana iz vode, dezinfekcije vode, pročišćavanja otpadnih voda i mulja. 

Ovaj projekt je za općine Belišče i Valpovo izuzetno važan i još je jedan velik korak naprijed ka završetku EU projekta aglomeracije Valpovo-Belišće u poboljšanju standarda i komunalne infrastrukture. Projekt izravno doprinosi ostvarenju nacionalnih strateških ciljeva, ali i specifičnih ciljeva iz prioritetne osi 2 vezanim uz opskrbu pitkom vodom i pročišćavanjem otpadnih voda.

Kao glavni izvođač radova, Kolektor Sisteh preuzet će punu odgovornost za provedbu projekta, a u posao će biti uključene i hrvatske lokalne tvrtke. 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice