Rješavanje gubitaka vode satelitskom detekcijom

Rješavanje gubitaka vode satelitskom detekcijom

04. 02. 2020

Gubitci vode gorući su problem. Razlozi se uglavnom traže u zastarjelim distribucijskim mrežama vodoopskrbe i u upotrebi konvencionalnih metoda za traženje propuštanja vode. Kolektor Sisteh ovaj je problem riješio satelitskom detekcijom.

Rješavanje gubitaka vode satelitskom detekcijom

Kolektor Sisteh pružatelj je rješenja Utilis, satelitskog otkrivanja propuštanja vode, koje se smatra modernom proaktivnom metodom rješavanja problema gubitaka vode. Mogu se pohvaliti uspješno završenim projektima u zemlji i inozemstvu. 

Sprječavanje ekstremnih gubitaka vode

Sad su uspjeli uvjeriti prvog klijenta u Republici Srbiji, odnosno Regionalnu razvojnu agenciju Južnog Banata. Potonje je uključilo tri najveće vodoopskrbne tvrtke u regiji - Pančevo, Kovačica i Kovin - u projekt proaktivnog traženja gubitaka vode na temelju satelitskih snimaka cijelog područja Južnog Banata. To su mjesta koja se suočavaju s ekstremnim gubicima vode koja se ne mogu locirati konvencionalnim metodama i stoga ih nije moguće sanirati. To ih je dovelo u položaj prekomjerne potrošnje vodnih resursa, što nema pozitivne održive učinke i zaustavlja ekonomski i socijalni razvoj cijele regije Južnog Banata. Problem je riješen projektom satelitskog snimanja propuštanja vode; novom, vrlo učinkovitom metodom koja u vrlo kratkom vremenu može analizirati cijelu regiju rendgenskom točnošću s mogućnošću ponavljanja nekoliko puta godišnje, a njezini rezultati omogućuju brzo i učinkovito saniranje oštećenja i time održivo smanjenje gubitaka vode, što je cilj cijele regije.

Projekt je važan za Kolektor Sisteh s nekoliko aspekata, ali prije svega znači "ulaznicu" za takve projekte u drugim srpskim regijama. Unatoč prepoznatljivosti rješenja Utilis u svijetu, lokalni proboj zahtijeva uspješnu lokalnu potvrdu valjanosti rješenja.

Inovativna tehnološka rješenja

Posljednjih godina Kolektor Sisteh nadogradio je svoju ponudu rješenja i opreme na području tehnologija vode novim inovativnim tehnološkim rješenjima vodećih svjetskih proizvođača. Tako su krajem 2018. godine postali i službeni zastupnik izraelske tvrtke Utilis za područje JI Europe. Utilis se smatra vodećim svjetskim proizvođačem inovativnih satelitskih tehnologija otkrivanja gubitaka vode.

Tako je Kolektor Sisteh započeo sve marketinške i prodajne aktivnosti navedenog proizvoda na balkanskim tržištima i uspješno realizirao prve implementacije u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice