Dan odprtih vrat Kolektorja ATP

Dan odprtih vrat Kolektorja ATP

06. 07. 2022

Namen Dneva odprtih vrat je bil družinskim članom zaposlenih v podjetju Kolektor ATP, sodelavcem v drugih Kolektorjevih podjetjih, upokojencem in prijateljem predstaviti reorganizacijo podjetja v Kolektorjev kompetenčni center za hibridne komponente in tehnološki preporod, ki ga je Kolektor ATP doživel v zadnjih petih letih.

Dan odprtih vrat Kolektorja ATP

Obiskovalcem, ki so jih celo sobotno dopoldne v manjših skupinah vozili skozi podjetje, so na petih 'postajah' predstavili celoten proizvodni program. Kolektor ATP razvija standardne procese in tehnologije za proizvodnjo zahtevnih brizganih in hibridnih izdelkov za avtomobilsko industrijo ter tako uspešno nadgrajuje dolgoletne izkušnje s področja brizganja plastičnih mas. Strategija rasti jih sili v nenehno osvajanje novih tehnologij na področju preciznega brizganja duroplastov, štancanja in metalizacije, ki jih na visoko avtomatiziranih proizvodnih linijah združujejo v končni izdelek.

Poslovno leto 2021 je bilo izredno uspešno. Kljub trenutno slabšim razmeram na trgu nadaljujejo z zaposlovanjem novih sodelavcev za nove projekte.

Obiskovalcem so predstavili tudi projekt ATP 4.0, ki ga sofinancirata EU in MGRT. Realiziranih je bilo veliko investicij v razvoj sodobnega industrijskega okolja 4.0 in krepitev tehnološkega centra za hibridne komponente. Gre za postavitev demonstracijskega fleksibilnega z umetno inteligenco podprtega industrijskega okolja 4.0 za hibridne komponente.

V sklopu projekta usvajajo sodobne podporne tehnologije, ki jim olajšujejo delo. Te so digitalni dvojčki, uporaba video navodil, napredno planiranje Qlector Leap, uporaba naprednih metod za spremljanje kakovosti … Razvili so inovativno tehnologijo selektivne metalizacije in jo pripeljali do prototipnega delovanja. Testirali so možnosti uporabe kolaborativnih robotov. Razvijajo model standardne linije GEN2, ki jim bo omogočala proizvodnjo različnih produktnih skupin. Aktivnosti bodo zaključene do konca leta 2022.

V podjetju so z obiskom zadovoljni. Mlade je predvsem navdušila robotika, predstavniki starejše generacije pa se nismo mogli načuditi napredku, ki ga je Kolektor ATP dosegel v zadnjih letih.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice