Dr. Tomažu Kmeclu nagrada za globalno prodornost slovenskega inženirstva

Dr. Tomažu Kmeclu nagrada za globalno prodornost slovenskega inženirstva

24. 11. 2023

Na Akademiji strojništva, največjem strojniškem dogodku, ki iz leta v leto raste, tako kot raste in se razvija inženirska stroka, so podelili nagrade izstopajočim posameznikom z globalno prodornimi dosežki ter tistim, ki ves svoj vek zapišejo stroki. Nagrado za globalno prodornost slovenskega inženirstva je letos prejel dr. Tomaž  Kmecl, direktor podjetja Kolektor Etra.

Dr. Tomaž Kmecl

Dr. Tomaž Kmecl

Dr. Kmecl se je na inženirsko pot podal s študijem strojništva in jo kasneje nadgradil z doktorskim nazivom. S trdim delom je pridobil dragocene izkušnje v tujini, v Švici, kjer je deloval na zahtevnih projektih velikega koncerna. Želja po ustvarjanju na domačih tleh ga je pripeljala nazaj v Slovenijo. Podjetje Kolektor Etra vodi od leta 2009. Na zahtevnem trgu elektroenergetike je v tem času uspel umestiti družbo kot globalnega ponudnika kakovostnih rešitev na področju transformacije električne energije. Nagrajenec utrjuje uspeh podjetja na tujih trgih s hitrimi poslovnimi odločitvami, s kakovostnimi produkti in z zanesljivostjo dobave. Veliko pozornosti namenja tudi zaposlenim ter ustvarjanju učinkovitih delovnih pogojev.

Akademija strojništva, v organizaciji Zveze strojnih inženirjev Slovenije, v sodelovanju z Gospodarsko zbornico, Združenjem kovinske industrije ter s Fakulteto za strojništvo v Ljubljani, že vrsto let vzpodbuja ter povezuje inženirje strojništva ter tako krepi ugled inženirstva v družbi.

Foto: Primož Lavre


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice