Drugi tir: Kolektor Igin podpisal največjo pogodbo v svoji zgodovini

Drugi tir: Kolektor Igin podpisal največjo pogodbo v svoji zgodovini

12. 09. 2023

Kolektor Igin je v ponudbi kot del konzorcija s partnerji sodeloval na razpisu za tretji sklop projekta ''Železniški in predorski sistemi na drugem tiru Divača – Koper''. Pogodba za izvedbo projekta v višini nekaj manj kot 204 milijonov evrov je bila podpisana v septembru, Kolektor Igin pa bo izvedel za dobrih 81 milijonov evrov del. S pridobljenim projektom in izvedbo del bo Kolektor Igin še dodatno poglobil sodelovanje s skupino Kolektor Construction, ki že izvaja gradbena dela na drugem tiru.

Ponosni smo na pridobljeni projekt in se veselimo sodelovanja.

Ponosni smo na pridobljeni projekt in se veselimo sodelovanja.

vir: drugitir.si

Sodelovanje pri tako edinstvenem projektu ima za podjetje velik pomen, saj gre za najobsežnejši in največji pridobljeni projekt od njegovega nastanka. Obseg prevzetih del izven predorov zajema izgradnjo, dobavo, montažo, testiranja in spuščanje v pogon visoko, srednje-napetostne opreme elektroenergetske napajalne postaje Črni Kal (ENP Črni Kal). V predorih bo Kolektor Igin zagotovil izvedbo napajanja varnostnih sistemov, močnostnih inštalacij, zasilne razsvetljave, varnostnih sistemov nadzora in vodenja ter strojnih inštalacij.

Celoten projekt se bo predvidoma zaključil leta 2025 ter bo za Kolektor Igin in skupino Kolektor Construction predstavljal zelo pomembno referenco, hkrati pa bodo pridobljene izkušnje in znanje pripomogli k uspešni izvedbi nadaljnjih projektov.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice