Kadrovska konferenca 2017

Kadrovska konferenca 2017

31. 03. 2017

Na tradicionalni kadrovski konferenci so se zbrali kadroviki vseh slovenskih koncernovih podjetij in se seznanili z realizacijo načrtov kadrovske službe v preteklem letu ter pregledali plane za letošnje leto. Podrobneje so se seznanili z novim članom v skupini Kolektor, to je podjetjem Kolektor CPG.

Kadrovska konferenca 2017

V preteklem letu se je koncernska služba za kadre ukvarjala s projektom Nagrajevanja po učinku in ga vpeljala oziroma ga vpeljuje v večino podjetij na slovenski lokaciji, razvili in implementirali so tudi novo aplikacijo za podporo temu procesu. Zaključili so projekt Prenove podjetniške kolektivne pogodbe v Kolektor ATP in jo s tem tudi sprejeli ter pričeli z aktivnostmi za ta projekt še na idrijski lokaciji. Pripravili so Dan znanja, izbrali ekipo zaposlenih za MBA konzorcijski študij in začeli s projektom razvoja ključnih kadrov in talentov v Kolektor ATP.

Kolektor CPG trenutno delo zagotavlja 430 zaposlenim, od katerih jih je 20 s statusom invalida ter še 350 pogodbenim partnerjem. Glavni kadrovski izzivi podjetja se navezujejo na nihanja prihodkov med letom, saj je v poletnem času več dela kakor v zimskem. V obdobju naslednjih petih let je na vidiku 110 upokojitev, usposabljanja novo zaposlenih do zmožnosti samostojnega opravljanja dela pa trajajo tudi do 5 let. Kot najboljši način  za usposabljanje se je izkazalo praktično delo in prenos tihega znanja od strokovnjakov k vajencu tekom prakse. Poseben izziv podjetju predstavlja tudi digitalizacija procesov.

V praktičnem delu konference so udeleženci zbirali inovativne ideje na temo trenutno najbolj aktualnih  izzivov. To je, kako poiskati in v podjetja pripeljali nov kader in kako znižati bolniški stalež. Kot so povedali, se jim je porodilo veliko dobrih idej, od katerih bodo najboljše tudi implementirali.

Projekti, ki službo za kadre čakajo letos, so ciljno iskanje in razvijanje kadrov v Sloveniji, Bosni in Hercegovini ter Srbiji, izbor in priprava zaposlenih za zasedbo delovnih mest v podjetjih koncerna v tujini, sistematizacija na osnovi procesne organiziranosti, informatizacija kadrovskih procesov, prenova obstoječega mentorskega sistema, razvoj ključnih kadrov in talentov, priprava akademije za vodje ter standardizacija agencijskega dela, nagrajevanja po učinku ter podjetniške kolektivne pogodbe.

 

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice