Kolektor CPG prevzel obrat ABK v Ajdovščini

Kolektor CPG prevzel obrat ABK v Ajdovščini

30. 11. 2017

Kolektor CPG je postal lastnik poslovnega obrata nekdanjega Primorja ABK v Ajdovščini. Kupil ga je od stečajnega upravitelja Primorja na javni dražbi za izklicno ceno slabih 3,5 milijona evrov.

Kolektor CPG prevzel obrat ABK v Ajdovščini

S to akvizicijo se je Kolektor CPG povečal za nekaj manj kot 60.000 kvadratnih metrov, kolikor meri površina obrata ABK. Največja je proizvodna hala prefabriciranih elementov z železokrivnico. Obrat je bil za okoli 7,5 milijona evrov naprodaj že pred dvema letoma, a dražba tedaj ni bila uspešna. Je pa večino obrata takrat najelo Cestno podjetje Gorica, današnji Kolektor CPG, ki je v lasti Kolektor Kolinga.

»Kolektor CPG je že slabi dve leti najemnik v tem obratu in želi s to dejavnostjo nadaljevati,« prevzem obrata pojasnjuje direktor Kristjan Mugerli in dodaja, da se bodo tudi tehnološko posodobili in se tako še bolj približali potrebam trga in hkrati postali konkurenčnejši v dejavnosti prefabriciranih elementov. Nakup obrata ABK je precejšen finančni zalogaj, zato bo potrebno uspešno trženje armirano betonskih konstrukcij.

Ob proizvodni hali pa je v okviru kompleksa še cestna baza Ajdovščina, katere so najemniki že več kot desetletje, tako da jim bo ta del še naprej služil kot fiksna cestna baza za vzdrževanje lokalnih in državnih cest.

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice