Kolektor Etra je z družbo E.ON podpisala 80-milijonsko pogodbo

Kolektor Etra je z družbo E.ON podpisala 80-milijonsko pogodbo

10. 04. 2024

Kolektor Etra ima veliko naročil. Največjega v zgodovini podjetja so sklenili pred kratkim. »Podpisali smo rekordno, 80 milijonov evrov vredno pogodbo z nemško družbo E.ON. Sicer pa smo v lanskem letu zagotovili za 541 milijonov evrov poslov, kar je dobrih dvakrat več od naše letne prodaje,« pravi Peter Novak, komercialni direktor Kolektor Etre.

Kolektor Etra je z družbo E.ON podpisala 80-milijonsko pogodbo

Podjetje ima zaradi vseh naročil popolnoma zasedeno proizvodnjo za letošnje in prihodnje leto ter tretjino leta 2026.

V okviru 80-milijonske pogodbe bodo družbi E.ON dobavili 53 energetskih transformatorjev napetosti 110 kV in moči od 20 do 80 MVA. Dobavili jih bodo v letih 2026 in 2027. »Nemčija bo že letos postana naš največji trg. Tu bomo ustvarili več kot 70 milijonov evrov prihodkov,« pravi Novak in dodaja, da so v zadnjih letih po kakovosti in sodobnih tehničnih rešitvah postali eden izmed najboljših svetovnih proizvajalcev. »Znani smo po visoki kakovosti naših transformatorjev, ki so zanesljivi, po odličnem servisu  in dobavah v dogovorjenem roku. Osredotočamo se na zahtevnejše kupce s specifičnimi potrebami. To pomeni, da je večji del naših transformatorjev narejen po meri posameznega kupca in posameznega projekta, tako da skoraj nimamo serijskih izdelkov.«

V Kolektor Etri so v zadnjih štirih letih podvojili prihodke, še bolj so povečali dobiček. Lani so ustvarili 230 milijonov evrov prihodkov in kar 28,5 milijona evrov čistega dobička. Za letos napovedujejo več kot 260 milijonov evrov prihodkov.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice