Kolektor Koling do 35-milijonskega posla v Luki Rijeka

Kolektor Koling do 35-milijonskega posla v Luki Rijeka

04. 09. 2020

Podjetje Kolektor Koling je v mednarodni konkurenci ponudilo najugodnejšo ponudbo za projekt rekonstrukcije prometnih površin in tirnic na področju tovorne luke – bazen Rijeka, ter si tako zagotovilo posel v vrednosti 35 milijonov EUR s podjetjem Luka Rijeka. Kolektor Koling tako nadaljuje uspešno poslovanje tudi v mednarodnem okolju.

 

Podpis pogodbe za 35-milijonski projekt v Luki Rijeka

Podpis pogodbe za 35-milijonski projekt v Luki Rijeka

Projekt rekonstrukcije prometnih površin in tirnic na področju pristanišča Rijeka, kjer Kolektor Koling nastopa kot samostojni izvajalec, je težak 35 milijonov evrov. Posel v Rijeki so dobili prek mednarodnega javnega razpisa, na katerem je sodelovalo več podjetij iz regije, pridobili pa so ga s pravo kombinacijo potrebnih referenc in konkurenčnosti ponudbe.
Ravno danes sta predsednik uprave Luka Rijeka Duško Grabovac in direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal, na De Franchesijevem pomolu v Rijeki svečano podpisala pogodbo za rekonstrukcijo prometnih površin in tirnic na področju tovorne luke – bazen Rijeka in v družbi hrvaškega ministra za morje, promet in infrastrukturo Olega Butković, župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadina ter župana mesta Rijeka Vojka Obersnel tudi uradno naznanila začetek projekta rekonstrukcije prometnih površin in tirnic na področju tovorne luke – bazen Rijeka.


»Današnji podpis pogodbe je le ena v nizu pogodb, saj pripravljamo še sedem projektov v Luki Rijeka, v vrednosti 133 milijonov evrov, ki se bodo financirali iz Instrumenta za povezovanje Evrope. Če tem projektom dodamo še ostale, kot sta izgradnja zagrebške obale in ceste D403 - Škurinje dobimo projekte v vrednosti preko 400 milijonov evrov, kar je definitivno eno izmed večjih vlaganj v zadnjih 20 letih v Luko Rijeka, ki pa bodo pripomogla hrvaškemu gospodarstvu in tudi gradbenemu sektorju. Pričakujemo, da bomo v prihodnjih mesecih podpisali še kar nekaj pogodb za izvedbo različnih projektov.« je dejal hrvaški minister za morje, promet in infrastrutkuro Oleg Butkovič.


Z deli bodo v pristanišču Rijeka pričeli v decembru, celoten projekt, ki ga sestavljajo rekonstrukcija prometnih površin, žerjavnih prog in tirnic, rekonstrukcija omrežja nizke, srednje in visoke napetosti ter telekomunikacijske mreže, rušitev skladišč in prenova odvodnjavanja in vodovodne oskrbe na področju tovorne luke – bazena Rijeka, pa bodo zaključili v roku 30 mesecev od podpisa pogodbe.


Za Kolektor Gradbeništvo je to že drugi večji projekt, ki ga je družba podpisala na Hrvaškem v zadnjih treh mesecih, s čimer Kolektor Gradbeništvo utrjuje svojo mesto med pomembnimi regijskimi igralci v gradbeništvu. Ob najnovejšem projektu tako družbi Kolektor Gradbeništva gradita tudi projekt državne ceste Škurinje – Luka Rijeka, ocenjen na prek 75 milijonov evrov, gradita sistem zbiranja, odvajanja in čiščenja odpadne vode na otoku Krk, ki je ocenjen na prek 44 milijonov evrov, ob tem zaključujeta tudi projekt razvoja multimodalnih platform v Luki Reka in povezovanje s kontejnerskim terminalom Jadranska Vrata (37 milijonov evrov) ter projekt rekonstrukcije vodooskrbe z izgradnjo sistema odvajanja in aglomeracije mesta Petrinja (35 milijonov evrov).


Ob podpisu pogodbe je direktor podjetja Kolektor Koling Tine Vadnal povedal: »Vesel sem, da Kolektor Koling utrjuje prisotnost v regiji in da nas tudi na Hrvaškem prepoznavajo kot kompetentnega partnerja pri največjih gradbenih projektih. Na Hrvaškem smo v družbah Kolektor Gradbeništva na razpisih z mednarodno udeležbo pridobili za prek 200 milijonov evrov velikih gradbenih projektov, kar potrjuje našo zavezanost dobremu razmerju med kvaliteto in ceno.«


Projekt je pomemben del modernizacije pristanišča Rijeka, saj bo prispeval k izboljšanju povezave celotnega porečja Rijeke z železniškim omrežjem v zaledju in posredno proti evropskim koridorjem.

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice