Kolektor Machine Learning Workshop

Kolektor Machine Learning Workshop

06. 10. 2017

Ekipa PE Vison, ki deluje v okviru podjetja Kolektor Orodjarna, pozorno spremlja in sledi trendom na področju strojnega vida. V tovarnah prihodnosti bodo sistemi strojnega vida integralni del interneta stvari in interneta storitev in bodo v končni fazi omogočali samoorganizacijo proizvodnih procesov. To bodo omogočile strojniške, elektrotehniške in računalniške znanosti, umetna inteligenca pa bo s sposobnostjo samoučenja dodala novo dimenzijo.

Kolektor Machine Learning Workshop

Prav umetni inteligenci oziroma globokem učenju v PE Vision namenjajo največ pozornosti. Z razvojem metod globokega učenja se ukvarjajo v okviru projekta GOSTOP in raziskujejo možnosti za implementacijo te tehnologije v proizvodne procese v Kolektorju. Pri tem sodelujejo s številnimi raziskovalnimi ustanovami in drugimi partnerji.

Odločili so se, da organizirajo delovno srečanje vseh partnerjev, ki so ga poimenovali »Kolektor Machine Learning Workshop«. Delavnice se je udeležilo več kot 40 strokovnjakov s Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakultete za elektrotehniko, podjetja Ektimo in ekipa PE Vision. Namen srečanja je bil pospešiti prenos znanja med skupinam in spodbuditi nadaljnje sodelovanje na področju fokusnih vsebin PE Vision. Predstavljenih je bilo 12 prispevkov, ki so bili v pretežni meri povezani s problematiko detekcija napak na izdelkih, ki jih proizvaja koncern Kolektor.

 

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice