Kolektor v Srbcu odprl novo proizvodno halo

Kolektor v Srbcu odprl novo proizvodno halo

05. 07. 2018

Glavni motiv koncerna Kolektor je njegova rast. Selitev delov proizvodnje in odpiranje novih proizvodnih obratov je posledica naše strategije internacionalizacije in globalizacije, predvsem pa t. i. globalne prisotnosti v iskanju najboljših oz. najprimernejših proizvodnih lokacij za proizvodne programe. Ena takih lokacij je nedvomno Republika Srbska, kjer se poslovno okolje pospešeno razvija in je izjemno naklonjeno novim investicijam, predvsem takim, ki prinašajo nova delovna mesta. Nova proizvodna hala podjetja Kolektor CCL pomeni širitev obstoječih proizvodnih programov, nova delovna mesta ter ohranjanje proizvodnega programa za naše kupce.

Kolektor v Srbcu odprl novo proizvodno halo

Proizvodna hala v Srbcu, dobrih 20 kilometrov oddaljenem od Laktašev, je že tretja proizvodna lokacija podjetja Kolektor CCL. Gre za 3200 m2 proizvodnih površin. V halo so že preselili proizvodnjo navitih komponent iz Laktašev, v teku pa je selitev dela proizvodnje feritov iz ljubljanske podružnice podjetja Kolektor Sikom. Trenutno na lokaciji v Srbcu dela 108 zaposlenih. Njihovo število naj bi se po selitvi celotne proizvodnje povzpelo na 140.

»Pred več kot 13 leti smo sprejeli odločitev o postavitvi proizvodnje v Republiki Srbski v mestu Laktaši. Danes postavljamo že tretjo proizvodno lokacijo v Srbcu, sledi pa še četrta v Prijedorju. Od nekaj deset zaposlenih v prvem letu, jih imamo danes že skoraj 500. Promet pa smo z milijona evrov v letu 2005 povečali na 26 milijonov evrov v letošnjem letu. Zaupanje v zaposlene, zavzetost zaposlenih do dela, ki vedno bolj prevzemajo ključne funkcije poslovanja, razvoj, prodaja, kadrovska politika itd., so dovolj močan vzvod za prenos novih programov na to lokacijo. Najpomembnejši pa je naš cilj: želimo, da bo imelo podjetje Kolektor CCL leta 2025 blizu 1000 zaposlenih in 75 milijonov evrov skupnega prihodka,« je povedal predsednik nadzornega sveta Kolektorja Stojan Petrič.

Kolektor CCL je danes strateška lokacija oziroma kompetenčni center za maloserijske komutatorske programe, hibridiko in magnetiko.

Koncern Kolektor bo letos s 5500 zaposlenimi v več kot 35 podjetjih po celem svetu ustvaril nekaj manj kot 800 milijonov evrov prihodkov.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice