Kolektor Ventures sodeloval na dogodku Startup New Year 2017

Kolektor Ventures sodeloval na dogodku Startup New Year 2017

31. 01. 2017

Kolektor Ventures je sodeloval na dogodku Startup New Year 2017, ki ga je organiziralo podjetje 30Lean in je zamišljen kot ThinkTank srečanje praktikov corpo-startup-inoviranja. Velika slovenska podjetja so osvetlila predvsem človeške vidike inoviranja: kdo, kako in zakaj inovira, kdo podpira ali ovira. Svoje aktivnosti na področju inoviranja in start-up principov delovanja so predstavili Kolektor, Petrol, Triglav, Comtrade, Adriaticgrupa, Iskratel, Danfoss, SRC, Halcom in Ministrstvo za javno upravo.

Kolektor Ventures sodeloval na dogodku Startup New Year 2017

Mateja Lavrič, direktorica Kolektor Ventures, korporativnega sklada tveganega kapitala, je predstavila strategijo koncerna na področju digitalizacije. Digitalizacije je strateška usmeritev Kolektorja z močno zavezo vodstva. Ekipa je v letu 2016 ustanovila sklad, ki išče prebojne inovacije na področju industrijskega interneta stvari, predvsem s področja senzorike, robotike, 3R (VR/AR/MR), AI, strojnega vida, prediktivne analitike, big data, prepoznave konteksta & vzorcev, varnosti naprav povezanih v IoT. Obenem poteka interni razvoj pametne tovarne, ki povezuje strokovnjake znotraj Kolektorja in zunanje partnerje.

V letu 2017 je Kolektor zastavil ambiciozne cilje, ki zajemajo geografsko širitev sklada, interni razvoj pametne tovarne, digitalno transformacijo koncerna in razvoj intelektualnega kapitala v smislu zaposlovanja izjemnih ljudi. Kot vedno, je želja koncerna razvijati start-up ekosistem in podjetništvo na lokalni ravni.

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice