Koncern Kolektor je glavni partner slovenske hiše na zimskih olimpijskih igrah 2018

Koncern Kolektor je glavni partner slovenske hiše na zimskih olimpijskih igrah 2018

29. 08. 2017

Koncern Kolektor je poleg Olimpijskega komiteja Slovenije in nekaterih državnih ustanov postal glavni partner Slovenske olimpijske hiše na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu v Južni Koreji.

Koncern Kolektor je glavni partner slovenske hiše na zimskih olimpijskih igrah 2018

Kot je ob podpisu pogodbe povedal častnik konzul Južne Koreje v Sloveniji in predsednik sosveta koncerna Kolektor Stojan Petrič, bi se od športnikov, ki v dobre rezultate dolga leta vsak dan vnašajo skoraj nečloveški trud, morali učiti vsi. »Vrha ne dosežejo vsi. Posreči se le tistim, ki so predani, borbeni, vztrajni, tistim, ki sledijo vrednotam, se odprejo timskemu duhu in imajo močno željo postati drugačni, boljši, zmagovalni.«

Kolektor je na južnokorejsko tržišče vstopil pred 17 leti, ko je kupil podjetje Sinyung, danes Kolektor Sinyung. To je bila prva slovenska investicija v Južni Koreji. »Naš prispevek k olimpijskim igram v Pjongčangu je finančna podpora slovenski hiši in sponzorstvo slovenske biatlonske reprezentance. S tem bomo vsem našim športnikom in ostalim sodelujočim omogočili prijetno bivanje v državi, ki je 5.000 milj oddaljena od Slovenije,« je dejal Stojan Petrič, in dodal: »Že zdaj čestitamo vsem športnikom za rezultate, ki jih bodo dosegli, kajti zastopanje države na igrah miru ni dano, temveč prisluženo. Želimo jim čim več medalj.«

Slovenija se bo, po osmih letih premora, med olimpijskimi igrami v Južni Koreji zopet predstavila s Slovensko hišo. V prvi vrsti bo namenjena druženju slovenskih športnikov in članov odprave na olimpijskih igrah, poleg tega pa bo služila tudi promociji slovenskega turizma, gospodarstva in kulture, kulinarike, skratka – Slovenije kot celote.

Hiša bo odprtega tipa, vendar bo njeno delovanje bolj služilo specifičnim organiziranim gospodarsko-turističnim srečanjem, ki jih bo Olimpijski komite Slovenije gostil v sodelovanju s partnerji hiše. Seveda pa se nadejajo tudi obiskov predstavnikov slovenskega političnega vrha in pa proslavljanj čim večjega števila kolajn.

Slovenska hiša bo le dobra dva kilometra oddaljena o olimpijske vasi, v neposredni bližini pa bodo svoje hiše imeli še Avstrija, ZDA, Švedska in Švica.

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice