Konferenca ROSUS 2017

Konferenca ROSUS 2017

31. 03. 2017

Ekipa Kolektor Orodjarne, PC Vision je tudi letos aktivno sodelovala na že 12. strokovni konferenci Računalniške obdelave slik in njena uporaba v Sloveniji 2017 (ROSUS 2017), ki so jo pripravili na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. Namen konference je promocija pomembnosti in ekonomske koristnosti računalniške obdelave slik na področjih industrije, biomedicine in drugih poslovnih procesov. Konferenca ROSUS je tudi forum, ki ponuja možnost sklepanja novih sodelovanj, prav za reševanje poslovnih in raziskovalnih problemov.

Konferenca ROSUS 2017

Industrijsko sekcijo na konferenci je vodil dr. Jure Skvarč, vodja PC Vision. Razpravljali so o razlogih za vgradnjo strojnega vida v poslovno okolje, o zgradbi sistemov, da bodo zanesljivo delovali, in o vplivu tehnoloških sprememb na sisteme strojnega vida v prihodnosti. Glavni poudarek konference pa je bil na aplikacijah s področja računalniške obdelave slik, ki so že integrirane oziroma pripravljene na integracijo v poslovne procese. Naprave, ki vključujejo elemente strojnega vida zaradi svojih lastnosti prinašajo industriji velike ekonomske koristi, podpirajo razvoj novih tehnologij in razvoj novih poslovnih modelov.

Dogodek, ki je stičišče ponudnikov in uporabnikov tehnologij računalniškega in strojnega vida, je letos privabil dvakrat več udeležencev kot lansko leto. Ekipa PC Vision je poskrbela za odlično promocijo Kolektorja. Na konferenco so povabili svoje obstoječe in potencialne nove partnerje, ki so se lahko prepričali, da so na področju strojnega vida vodilno podjetje v regiji z jasno vizijo in močnimi povezavami z raziskovalnimi inštitucijami. Odzivi so bili zelo pozitivni in se že snujejo nove ideje za prihodnje leto.

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice