Med peterico prejemnikov nagrad GZS je tudi Radovan Bolko

Med peterico prejemnikov nagrad GZS je tudi Radovan Bolko

08. 06. 2022

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 54-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja. Letošnjih nagrajencev je pet. Prejemnik slovenskega gospodarskega oskarja, najstarejše in najprestižnejše tovrstne nagrade v Sloveniji, je tudi Radovan Bolko, donedavni predsednik Kolektorja, zdaj pa član nadzornega sveta in direktor podjetja FI.  

Med peterico prejemnikov nagrad GZS je tudi Radovan Bolko

Prejemniki te prestižne nagrade so gospodarstveniki, ki trajnostno ustvarjajo presežke – imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami. Dosegajo preboje v svojih tržnih nišah in so lahko vodilni na domačem ali tujem trgu. S svojim delovanjem in aktivnostmi dokazujejo, da je mogoče odlične rezultate v zadovoljstvo vseh deležnikov – kupcev in lastnikov, zaposlenih in okolja – doseči tudi v najzahtevnejših pogojih poslovanja. Prejemniki nagrade se tako uvrstijo v družbo najvidnejših gospodarstvenikov, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in družbeno okolje, v katerem delujejo.

»Moja življenjska in predvsem delovna pot je neločljivo povezana s Kolektorjem. Najprej sem dobil štipendijo, sledila je zaposlitev. Potem se je začelo. Osebna rast in rast Kolektorja. Danes Kolektor ni več le ena proizvodna lokacija z enim produktom, ampak poslovni sistem s tremi močnimi skupinami podjetij: Kolektor Mobility, Kolektor Technologies in Kolektor Construction. Ampak vsega tega ne bi bilo, če ne bi imel ob sebi odličnih sodelavcev, izjemnih vodij, dobrih timov strokovnjakov. In ko sodelovanje temelji še na odprti komunikaciji in prenosu znanja, pozitivni energiji in neustrašni usmerjenosti v prihodnost, potem si zmagovalec ti, tvoji sodelavci in tvoje podjetje,« je ob prejemu nagrade povedal Radovan Bolko.

Pri ocenjevanju dosežkov je komisija, ki ji je predsedoval dr. Otmar Zorn, direktor podjetja ZORN PLUS, upoštevala 70 različnih merljivih kriterijev, od tržnih, razvojnih in izvoznih rezultatov gospodarske družbe do rezultatov poslovanja ter uveljavljanja na trgu. Ocenjevala je sposobnost hitrega in učinkovitega prilagajanja spremenjenim pogojem poslovanja, dolgoročno jasno strategijo, vlaganja v razvoj in inovacije ter odgovornost do družbenega okolja.

Rdeča nit letošnje podelitve nagrad GZS je bila 'Moč smo ljudje'.

Foto: GZS


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice