Nadaljujemo s postavitvami sončnih elektrarn

Nadaljujemo s postavitvami sončnih elektrarn

18. 01. 2023

Idrijska družba PSU slediti megatrendu zelenega prehoda v brezogljično družbo in je na strehah Kolektor Etre postavila sončno elektrarno. V skupini Kolektor razvijamo produkte za zeleno mobilnost in za obnovljive vire energije. Izpuste toplogrednih plinov bomo zmanjšali z optimizacijo porabe električne energije. Sončnim elektrarnam, ki jih je investitor PSU postavil lansko leto se je tako pridružile nova. Po Idriji je novo podobo dobila tudi streha proizvodne lokacije podjetja Kolektor Etra v Ljubljani.

 

Nadaljujemo s postavitvami sončnih elektrarn

Družba PSU je tam postavila 2200 panelov z bruto nazivno močjo 823 KWp. S to sončno elektrarno bodo na leto v podjetju proizvedli skoraj 900 MWh električne energije in izpuste CO₂ zmanjšali za dodatnih 424 ton.

Za projekt je družba PSU pridobila evropska sredstva iz kohezijskega sklada na podlagi Javnega razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije.

Družba PSU bo s postavitvijo sončnih elektrarn nadaljevala tudi v tem letu. Načrtuje, da bosta tako Kolektorjeva industrijska cona v Idriji kot Kolektor Etra dobili še vsaka po eno sončno elektrarno, ki bosta predvidoma proizvedli še dodatnih 700 do 800 MWh zelene električne energije.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice