Nagrade za najboljše inovacije podelili tudi severnoprimorskim inovatorjem

Nagrade za najboljše inovacije podelili tudi severnoprimorskim inovatorjem

21. 06. 2022

Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica že 20 let z razpisom in priznanji spodbuja inovativno kulturo v regiji. Na letošnjem razpisu je z 19 inovacijami sodelovalo več kot 56 inovatorjev in 8 skupin. Kolektor Mobility je prejel eno zlato in eno srebrno priznanje.

Nagrade za najboljše inovacije podelili tudi severnoprimorskim inovatorjem

Ekipa v sestavi Edvard Razpet, Primož Peternel, Ana Drmota Petrič, Nejc Klevišar in Tomaž Lahajnar si je zlato priznanje prislužila za inovacijo 'Tesno obrizgan stator elektromotorja oljne črpalke za hibridni avtomatski menjalnik z dvojno sklopko'. Inovacija ima potencial pri pomožnih pogonskih sistemih za avtomobilsko industrijo in gospodarska vozila, vlečne pogonske sisteme za industrijo, mobilno robotiko, navtiko in elektrificirane črpalke.

Ekipa v sestavi Peter Gladek, Mitja Hvala, Marjeta Modrijan, Peter Tušar, Jure Vrtačnik (skupina iDRIUM) ter Gregor Alič, Dejan Flander in Neža Jesenko (Laboratorij EMM) pa je za inovacijo 'Modularni krmilni sistem za testiranje električnih pogonov v klimatskih razmerah' dobila srebrno priznanje. Program krmili pogone, klimatsko komoro in napajalni vir ter hkrati beleži podatke o delovanju pogonov. Module v sistemu kombinirajo glede na potrebe po priključni moči in merjenih veličinah, zaradi modularne zasnove pa je razvoj naprav na osnovi tega sistema hitrejši in cenejši.

»V zadnjih dveh desetletjih smo na severnoprimorski gospodarski zbornici kar precej časa namenili spodbujanju inovacijske kulture v regiji, saj se zavedamo, da so inovacije gonilo razvoja in si zaslužijo posebno mesto,« je na podelitvi priznanj izpostavila direktorica severnoprimorske gospodarske zbornice Nova Gorica Nevenka Volk Rožič.

Na slavnostnem dogodku so sicer podelili 5 zlatih, 11 srebrnih in 3 bronasta priznanja.

Z inovacijo, ki je prejela zlato priznanje, bo Kolektor sodeloval tudi na nacionalnem izboru za najboljše inovacije v državi. Te bodo podeljene na Dnevu inovativnosti 20. septembra.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice