Območna Gospodarska zbornica Postojna: Kolektorju eno zlato in eno srebrno priznanje za inovacijo

Območna Gospodarska zbornica Postojna: Kolektorju eno zlato in eno srebrno priznanje za inovacijo

09. 06. 2022

Območna Gospodarska zbornica Postojna je podelila priznanja za najboljše inovacije v regiji. Kolektor je prejel eno zlato in eno srebrno priznanje.

Območna Gospodarska zbornica Postojna: Kolektorju eno zlato in eno srebrno priznanje za inovacijo

Ekipa Centra za metalizacijo v Kolektorju ATP v sestavi Blaž Buh, Danijel Milavec, Tina Podgornik, Mufid Muharemović, Žiga Justin in Živa Trtnik je zlato priznanje prejela za razvoj sistema za lokalno precizno oplaščanje z žlahtnimi kovinami. Ta omogoča ekstremno natančno nanašanje žlahtnih in ostalih kovin le na funkcionalna mesta, ki so pomemba za delovanje končnih aplikacij. S sistemom so znižali okoljsko obremenitev in tveganja, hkrati pa so zaradi opazno manjše porabe žlahtnih kovin kupcem omogočili večjo konkurenčnost na trgu.

Peter Prudič, Marko Košak, Marko Brus, Mitja Krašna, Darka Poljšak, Ines Seljak in Simona Tobias Jeza pa so si za inovacijo 'Razvoj procesa izdelave zobnika BR223 Daimler' prislužili srebrno priznanje. Ekipa je spoprijela z izzivom, kako združiti kovinski zobnik in palici v orodje za brizganje plastičnih komponent za izdelek, ki je funkcionalni del sovoznikovega vzglavnika v vozilu, s funkcijo zlaganja. Njihova inovacija je združitev vseh treh kovinskih komponent s postopkom predgrevanja in vstavljanja v brizgalno orodje s posebnim prijemalom, ki omogoča hkraten odvzem končnega obrizganega izdelka iz brizgalnega orodja v stabilnem procesu.

Na slavnostnem dogodku so sicer podelili tri zlate, eno srebrno in tri bronasta priznanja ter osem priznanj za prispevek na področju inovativnosti.

Z inovacijo, ki je prejela zlato priznanje, bo Kolektor sodeloval tudi na nacionalnem izboru za najboljše inovacije v državi, ki bo 20. septembra 2022.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice