Seminar Kolektor Etre v slavnostnem duhu

Seminar Kolektor Etre v slavnostnem duhu

21. 12. 2023

Letošnje leto je za Kolektor Etro zelo posebno, saj smo praznovali 90 let odkar je bila v letu 1933 ustanovljena servisna delavnica za popravilo transformatorjev. V tem slavnostnem duhu smo letos pripravili tudi Kolektor Etra seminar, tokrat že 19. po vrsti. Na Bledu, v prazničnem ambientu hotela Bledrose, smo gostili predstavnike vseh naših slovenskih kupcev in poslovnih partnerjev, s katerimi aktivno sodelujemo pri prodaji energetskih in distribucijskih transformatorjev.

Gostili smo predstavnike vseh naših slovenskih kupcev in poslovnih partnerjev, s katerimi aktivno sodelujemo pri prodaji energetskih in distribucijskih transformatorjev.

Gostili smo predstavnike vseh naših slovenskih kupcev in poslovnih partnerjev, s katerimi aktivno sodelujemo pri prodaji energetskih in distribucijskih transformatorjev.

Kolektor Etra seminar je pomemben dogodek za posredovanje novosti in informacij s področja proizvodnje in prodaje transformatorjev in je vedno dobro obiskan, saj seminarjev z vsebino, ki se nanaša izključno na področje transformatorjev, v Sloveniji praktično ni. Seminar se vsako leto razvija  in nadgrajuje tako na izvedbeni kot vsebinski ravni predvsem zaradi predlogov za nove teme in izboljšave, ki jih vsako leto zberemo od udeležencev in upoštevamo pri naslednji izvedbi. Teme predstavitev na seminarju se vrtijo okrog novosti, razvoja in napredka v transformatorski proizvodnji in najbolj aktualnih praktičnih primerov projektov Kolektor Etre iz preteklega leta.

Letos smo se v prvem delu programa osredotočili na vzdrževanje energetskih in distribucijskih transformatorjev in podali priporočila za ohranjanje  njihovega nemotenega delovanja v celotni življenjski dobi. Ker na življenjsko dobo vplivajo tudi temperature navitij, smo predstavili razvojne novosti pri načrtovanju navitij z uporabo termohidravličnih izračunov. V nadaljevanju smo naše udeležence seznanili z naložbami v proizvodne in skladiščne kapacitete, ki jih načrtujemo v Kolektor Etri v prihodnjih letih ter predstavili izzive, ki nam jih prinašajo zahteve in zakonodaja v povezavi z zelenim prehodom in trajnostnim razvojem. V drugem delu so se nam pridružili kolegi iz podjetja Kolektor Igin, ki so predstavili potek njihovega največjega projekta do sedaj, elektrifikacije Drugega tira Divača- Koper, kjer s svojimi transformatorji sodeluje tudi Kolektor Etra. Kot uspešen projekt iz prakse, ki je bil plod sodelovanja in timskega dela med različnimi oddelki v Kolektor Etri, smo predstavili projekt izdelave, meritev in transporta transformatorjev 325 MVA/230kV in 255 MVA/230kV za off-shore ploščadi v Vietnamu za danskega kupca Semco Maritime.

Z letošnjim obiskom Kolektor Etra seminarja smo zelo zadovoljni, saj se je v dveh dneh zvrstilo kar 94 udeležencev. Poleg informativnega in promocijskega vidika tega seminarja pa ne gre zanemariti tudi mreženja in druženja, ki prispevata k ohranjanju dobrih dolgoročnih poslovnih odnosov s kupci in partnerji na slovenskem trgu.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice