Tomaž Kmecl, generalni direktor Kolektor Etre, je prejemnik gospodarskega oskarja

Tomaž Kmecl, generalni direktor Kolektor Etre, je prejemnik gospodarskega oskarja

07. 03. 2017

Gospodarska zbornica Slovenije je že 49-ič podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Letošnjih nagrajencev je 6, prihajajo pa iz petih slovenskih regij in štirih panog. Letošnji prejemnik slovenskega gospodarskega oskarja, najstarejše in najprestižnejše tovrstne nagrade pri nas, je tudi dr. Tomaž Kmecl, generalni direktor Kolektor Etre.

Tomaž Kmecl, generalni direktor Kolektor Etre, je prejemnik gospodarskega oskarja

Pri ocenjevanju dosežkov je komisija, ki ji je predsedoval Janez Škrabec iz Rika, upoštevala 69 različnih kriterijev, od tržnih, razvojnih in izvoznih rezultatov gospodarske družbe do rezultatov poslovanja ter uveljavljanja na trgu. Ocenjevala je sposobnost hitrega in učinkovitega prilagajanja spremenjenim pogojem poslovanja, dolgoročno jasno strategijo, vlaganja v razvoj in inovacije ter odgovornost do družbenega okolja.

Kolektor Etro zaznamujejo odlični poslovni rezultati; povprečna rast prihodkov na tujih trgih znaša 14 odstotkov, za tretjino višja je vrednost dodane vrednosti na zaposlenega v primerjavi s panogo, rast dobička in dobičkonosnosti kapitala potrjujeta cilje razvojne strategije podjetja na področju razvoja, investicij in prodaje.

»Po mojem mnenju je uspešno podjetje tisto, ki zelo veliko vlaga v razvoj in ki mu uspe svoje izdelke, tudi drage, prodati zahtevnim, bogatim kupcem. Drugi pogoj pa je ustrezno lastništvo. Ne verjamem v finančne sklade, mogoče na kratki rok, dolgoročno pa so pomembni strategi. Naslednje pa je, da se trudimo graditi notranjo čvrstost podjetja in zmagovalno miselnost,« je na predstavitvi nagrajencev povedal Tomaž Kmecl in dodal, da biti menedžer ne pomeni biti avtomatsko nagrajen za neko pozicijo, ampak je to delo in odgovornost ter da je treba dobiček deliti med vse, ki so ga ustvarjali. Izpostavil je še skrb podjetja za zaposlene: med drugim svojim zaposlenim nudijo neomejeno količino sadja na delovnem mestu, vsi zaposleni pa so tudi nadstandardno zavarovani – to pomeni, da imajo neposreden dostop do zasebnih zdravstvenih storitev.

 

 

 

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice