Vrata je odprl Coworking Idrija

Vrata je odprl Coworking Idrija

23. 11. 2017

Idrija je vedno sledila sodobnemu razvoju. Od nekdaj je bila valilnica inovacij in naprednih idej. Takšna ostaja tudi danes. Stvari se odvijajo in spreminjajo hitreje kot kdaj koli prej. Vedno je treba biti čuječ in pozoren, prepoznati spremembe, ki so dobre in jih sprejeti, implementirati v vsakdanje delovanje.

Vrata je odprl Coworking Idrija

Pri vzpostavitvi Coworkinga Idrija so moči združili Občina Idrija, iniciativa Start-up Idrija in koncern Kolektor. Kolektorjevo partnerstvo pri Coworkingu Idrija je del širše strategija, ki jo ima Kolektor na področju povezovanja z zagonskimi podjetji ali perspektivnimi posamezniki.

Kolektor je namreč pred dobrim letom in pol začel sodelovati z zagonskimi podjetji, predvsem v obliki investicij. »Že od vsega začetka je bil naš namen, da v Idriji in širši okolici nekaj naredimo na lokalnem podjetništvu in razvoju le-tega. Običajno se tudi korporacije v tujini odločajo ali za kakšno obliko inkubatorja ali pa coworkinga oziroma prostora za sodelo. Da na ta način mladim perspektivnim posameznikom in podjetjem v nastajanju, omogočijo prostor za kreativno delo,« pravi Valter Leban, član uprave koncerna Kolektor.

Coworking Idrija pa ni zgolj prostor za delo, ampak pomembno stičišče mladih in inovativni samozaposlenih, strokovnjakov različnih profilov in potencialnih podjetnikov, katerim omogoča  spontano mreženje, pridobivanje znanj, izkušenj in priložnosti za razvoj novih projektov. Ne samo z vso potrebno infrastrukturo pač pa tudi predavanji in delavnicami, mentorstvom ...

»Ne dvomimo v to, da bo Coworking Idrija pripomogel k razvoju podjetniške iniciative ter k razvoju obstoječih in novih produktov in storitev,« je dejal idrijski župan Bojan Sever.

 

Na okrogli mizi na otvoritvi Coworkinga Idrija so sodelovali (od leve proti desni) Urban Lapajne, vodja projektov v inkubatorju Tovarna podjemov, Aleš Špetič, ustanovitelj CubeSensors in izvršni direktor podjetja Klevio, Majda Dodevska, soustanoviteljica in CMO startupa Scoutee, in Žan Menart, izvršni direktor podjetja Smart Optometry

 

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice