Vse več sončnih elektrarn

Vse več sončnih elektrarn

26. 10. 2022

Ena od prioritet Kolektorja je slediti megatrendu zelenega prehoda v brezogljično družbo. V skupini že razvijamo produkte za zeleno mobilnost in za obnovljive vire energije. Izpuste toplogrednih plinov bomo v Kolektorju zmanjšali z optimizacijo porabe električne energije. Sončnim elektrarnam, ki jih že imamo na objektih v lasti skupine, so se čez poletje pridružile nove.

Vse več sončnih elektrarn

V Idriji, natančneje na proizvodnih halah na desnem bregu Idrijce (S14,S19 in S18,S20), je idrijska družba PSU postavila 2552 panelov z bruto nazivno močjo 0,9 MWp, ki bodo na leto proizvedli približno 1 GWh zelene električne energije. S tem bomo svoje izpuste CO2 zmanjšal za 460 ton na leto.

Za projekt je družba PSU pridobila evropska sredstva iz kohezijskega sklada in sredstva Republike Slovenije na podlagi Javnega razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije.

Družba PSU bo s postavitvijo sončnih elektrarn nadaljevala tudi v prihodnje. Načrtuje, da bo Kolektorjeva industrijska cona dobila še eno sončno elektrarno, ki bo predvidoma proizvedla še dodatnih 400 MWh zelene električne energije.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice