A.R.I. zračni ventili za odpadne vode

A.R.I. zračni ventili za odpadne vode

18. 12. 2020

Zagotavljajo varno in energetsko učinkovito delovanje sistemov za odvajanje odpadnih vod

A.R.I. zračni ventili za odpadne vode

Sistemske rešitve A.R.I. ščitijo cevovod pred uničujočimi silami, kot so prenapetost, prehodne napetosti in ujet zrak. To so glavni vzroki za puščanja, zlome in razpoke na cevovodih, ki povzročajo nepopravljivo škodo v okolju, kot so izgube vode zaradi puščanja, vdor patogenov in onesnaževalcev skozi razpoke cevi in izgube energije zaradi neučinkovitih pretokov. A.R.I. se zavzema za reševanje teh problemov z zagotavljanjem sistemskih analiz, ki pomagajo zmanjšati pojave, povezane s prenapetostjo, in sicer z izbiro najprimernejšega in najučinkovitejšega zračnega ventila A.R.I. tako po dimenziji kot funkcionalnosti.

Osnovni namen zračnih ventilov je nadzor zraka v sistemih za prenos tekočin. Ta nadzor dosežemo z reguliranim vnosom ali izpustom zraka v sistem ali iz njega. Zrak se mora odvajati, da se preprečijo motnje ter poškodbe cevi, fitingov in vseh armatur ter da se zagotovi neprekinjen, učinkovit in energetsko varčen pretok in s tem zanesljivost in varnost delovanja omrežja. Nadzorovano dovajanje zraka v sistem je potrebno, da se preprečijo škodljivi in pogosto še bolj nevarni vakumski pogoji.

Visoka odpornost na agresivne snovi

A.R.I. zračni ventili za odpadno vodo so odporni na agresivne snovi v sistemih za odpadne vode in so posebej zasnovani za delovanje s tekočinami, ki:

  • vsebujejo trdne delce in nečistoče, kot so odpadne vode in odplake,
  • lahko povzročijo kemično kopičenje, in
  • vsebujejo olja in masti.

Glavne posebnosti A.R.I. zračnih ventilov za odpadno vodo

  • tri različne opcije materialov za ohišja in zaščitne prevleke (ojačan najlon, nerjaveče jeklo in posebna nodularna litina)
  • vsi notranji deli so izdelani iz materialov, odpornih proti koroziji
  • posebno zasnovana, stožčasta oblika ohišja, ki zagotavlja največji razmik med tekočino in tesnilnim mehanizmom, podstavek v obliki lijaka pa zagotavlja usedanje suspendiranih trdnih snovi nazaj v cev in njihovo odstranjevanje s tokom pretoka, kar preprečuje njihovo kopičenje znotraj zračnika

A.R.I. zračniki za odpadne vode zaradi konusne izvedbe zagotavljajo, da se mora zračna bariera v njih stiskati tako vertikalno kot tudi horizontalno, zato so to zračniki z najnižjo vgradno višino/globino od vseh na trgu, v kolikor primerjamo identične kapacitete pretokov.

Dodatne informacije

Oglejte si primerjavo lastnosti »stožčastega« A.R.I. zračnega ventila za odpadno vodo s standardnim »valjastim« zračnim ventilom v članku na strani 45 decembrske revije Informator na spodnji povezavi

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice