Kombinirani zračniki A.R.I. za pitno in odpadno vodo

Kombinirani zračniki A.R.I. za pitno in odpadno vodo

02. 09. 2021

Spoznajte serijo D-040 in serijo D-020 (0-25), ki jih odlikuje dinamična zasnova in visoka učinkovitost pretoka ter zaščite vodovodnih sistemov

Kombinirani zračniki A.R.I. za pitno in odpadno vodo

A.R.I. D-040 Barak – kombiniran zračnik za pitno vodo v vodovodnih sistemih

Kombinirani zračni ventili serije D-040 združujejo značilnosti zračnih in vakumskih ventilov ter ventilov za sprostitev zraka. Zagotavljajo naslednje funkcije:

  • Zrak in vakuumska komponenta izprazni velika količine zraka med polnjenjem sistema.  
  • Zračni in vakuumski sestavni del dopušča velika količine zraka med odvajanjem in ločevanjem vode.
  • Komponenta izpusta zraka sprošča zaustavljen zrak v sistemih pod tlakom.
  • Dinamična zasnova omogoča visoko hitrost izpusta zraka in preprečuje prezgodnje zapiranje.
  • Inovativni mehanizem za tesnjenje.
  • Na voljo v velikostih: 1/2", 3/4", 1", 2" navojni moški priključki, NPT ali BSPT in DN 40 – DN 80 prirobnični.

Ohišje zračnika je izdelano iz visoko trdnih kompozitnih materialov, vsi aktivni deli pa so narejeni posebej iz izbranih materialov, odpornih proti koroziji. Delovni tlak zračnika je od 0,1-10 bar in 0,2-16 bar. 

A.R.I. D-020 (D-025) – kombiniran zračnik za odpadno vodo

A.R.I. zračni ventili za odpadno vodo so posebej zasnovani za delovanje s tekočinami, ki vsebujejo trdne delce in nečistoče, kot so odpadne vode, odplake ter tekočine, ki lahko povzročijo kemično kopičenje ter tekočine, ki vsebujejo olja in masti. Ventil vzdržuje zračno prepreko, ki ločuje tekočino od tesnilnega mehanizma samega zapirala zračnika, kar zagotavlja optimalno delovanje ventila.

Oba tipa D-020 in D-025 sta bila zasnovana tako, da zagotavljata največjo učinkovitost pretoka in zaščito sistema, njihova posebna struktura telesa pa preprečuje stik med odplakami in tesnilnim mehanizmom ter zagotavlja kakovostno tesnjenje brez kapljanja.

Značilnosti:

  • Patentiran sklop tesnilnega čepa in prožno tesnilo, ki se ''kotali'', zagotavljata nemoteno, zanesljivo delovanje, dolgo življenjsko dobo, ki ne zahteva vzdrževanja, in tesnjenje, ki ne pušča, kljub širokem razponu tlačnih razlik.
  • Možne so dodatne funkcije zračnika, kot so odzračevanje oziroma dozračevanje ter ''non-slam'' opcija za preprečevanje hidravličnih udarov.
  • Možna namestitev na črpališča za odpadne vode, na čistilne naprave za odpadne vode, cevovode za odpadne vode, druge odplake in na sisteme z morsko vodo.
  • Na ta tip zračnikov je povsem enostavna in hitra tudi možnost namestitve sestavne enote filtra za zmanjšanje neprijetnih vonjav. Le ta absorbira neprijetne (škodljive) vonjave, ki jih oddaja sistem za odpadne vode, ki so moteči tako v urbanem kot tudi v neurbanem okolju.

     

Dodatne informacije

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice