Podpisana pogodba za izgradnjo objekta za pripravo pitne vode v Belišću na Hrvaškem

Podpisana pogodba za izgradnjo objekta za pripravo pitne vode v Belišću na Hrvaškem

17. 06. 2021

V ponedeljek 14. junija 2021 je v prostorih Mestne hiše mesta Belišće potekal slavnostni podpis pogodbe o gradnji naprave za proizvodnjo pitne vode v vrednosti več kot 20 milijonov kun, ki bo občanom Valpova in Belišća do konca leta 2023 zagotovila kakovostnejšo oskrbo s pitno vodo.

Vir: https://belisce.hr

Vir: https://belisce.hr

Pogodbo sta podpisala Iva Matić, direktorica podjetja Dvorac d.o.o. (v imenu naročnika - občine Belišče) in Branko Bolko, direktor podjetja Kolektor Sisteh, ki je bil najuspešnejši ponudnik na javnem razpisu objavljenem že v začetku lanskega leta.

Projekt predvideva izgradnjo zajetja vode na reki Dravi, vodarno s pripravo vode z ultrafiltracijo, filtre za odstranjevanje sledov mangana iz vode, dezinfekcijo vode, obdelavo odpadnih vod in mulja. Naprava bo projektirana, zgrajena in avtomatizirana s slovenskim znanjem.

Projekt je za obe občini Belišče in Valpovo izjemno pomemben in predstavlja še en velik korak naprej k zaključku nosilnega projekta aglomeracije Valpovo - Belišće na področju izboljšanja standardov in komunalne infrastrukture. Projekt neposredno prispeva k doseganju državnih strateških ciljev, pa tudi specifičnih ciljev prednostne osi, povezanih z oskrbo s pitno vodo in čiščenjem odpadne vode.

Kolektor Sisteh bo kot glavni izvajalec prevzel celotno odgovornost za izvedbo projekta, v posel pa bodo vključili tudi hrvaška lokalna podjetja.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice