S satelitsko detekcijo nad vodne izgube

S satelitsko detekcijo nad vodne izgube

04. 02. 2020

Vodne izgube so pereč problem. Razloge gre iskati predvsem v zastarelih vodovodnih distribucijskih omrežjih in v uporabi konvencionalnih metod iskanja vodnih puščanj. Kolektor Sisteh se je te problematike lotil s satelitsko detekcijo.

S satelitsko detekcijo nad vodne izgube

Kolektor Sisteh je ponudnik rešitve Utilis, satelitskega odkrivanja vodnih puščanj, ki velja za sodobno proaktivno metodo reševanja problematike vodnih izgub. Pohvalijo se lahko z uspešno zaključenimi projekti doma in v tujini.

Preprečevanje ekstremnih vodnih izgub

Zdaj  jim je uspelo prepričati še prvega naročnika na področju Republike Srbije, in sicer Regionalno razvojno agencijo Južni Banat. Ta je v projekt proaktivnega iskanja vodnih izgub na podlagi satelitskega slikanja celotnega področja Južnega Banata vključila tri največja vodovodna podjetja znotraj regije – Pančevo, Kovačica in Kovin. To so mesta, ki se soočajo z ekstremnimi vodnimi izgubami, ki jih s konvencionalnimi metodami ne morejo locirati in zato tudi ne sanirati. To jih je privedlo v položaj prekomerne porabe vodnih virov, kar pa nima pozitivnih trajnostnih učinkov in zaustavlja tako ekonomski kot socialni razvoj celotne regije Južni Banat. Reševanja problema so se lotili s projektom satelitskega slikanja vodnih puščanj; nova, visoko učinkovito metodo, ki lahko z rentgensko natančnostjo v zelo kratkem času analizira celotno regijo z možnostjo ponovitve večkrat letno, njeni rezultati pa omogočajo hitre in učinkovite sanacije okvar in s tem tudi trajnostno zmanjševanje vodnih izgub, kar je cilj celotne regije.

Projekt je za Kolektor Sisteh pomemben z več vidikov, predvsem pa pomeni 'vstopnico' za tovrstne projekte v ostalih srbskih regijah. Kljub prepoznavnosti rešitve Utilis v svetu je za lokalno prodornost potrebna uspešna lokalna potrditev rešitve.

Inovativne tehnološke rešitve

Kolektor Sisteh je svojo ponudbo rešitev in opreme na področju vodnih tehnologij v zadnjih letih nadgradil z novimi inovativnimi tehnološkimi rešitvami vodilnih svetovnih proizvajalcev. Tako so konec leta 2018 postali tudi uradni zastopnik izraelskega podjetja Utilis za področje JVE Evrope. Utilis velja za  vodilnega svetovnega proizvajalca inovativnih tehnologij satelitskega odkrivanja vodnih izgub.

Kolektor Sisteh je tako začel z vsemi aktivnostmi trženja in prodaje omenjenega produkta na trgih Balkana in uspešno realiziral prve implementacije v Sloveniji, Hrvaški in Srbiji.

 


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice