Rešitve za merjenje pretokov in odkrivanje puščanj na vodovodnem omrežju

Vabljeni na sklop webinarjev

Rešitve za merjenje pretokov in odkrivanje puščanj na vodovodnem omrežju

Natančno in zanesljivo merjenje pretoka vode na vodovodnih omrežjih predstavlja za komunalna podjetja velik izziv. Z opremo za zajem podatkov in avtomatsko merjenje pretokov pridobivamo podatke za analize, ki so ključnega pomena za optimizacijo učinkovitosti, pri vzdrževanju in prenovah sistemov.

Kako zagotoviti pogoje za natančnost meritev? Na kaj je treba biti pozoren pri merilnikih pretoka? Kako se lotiti problematike iskanja vodnih izgub na vodovodnih sistemih? In kako vam pri tem lahko pomaga oprema, brez pomoči strokovnjaka za detekcijo vodnih puščanj?

To so samo nekatera vprašanja, na katera vam bomo odgovorili na brezplačnih webinarjih »Rešitve za merjenje pretokov in odkrivanje puščanja na vodovodnem omrežju«.

 

Prijavite se na webinar

Prijazno vas vabimo, da se udeležite naših brezplačnih webinarjev v naslednjih terminih:

Torek 17. november 2020, od 10. do 10.30 ure:

Rešitve za merjenje pretokov v vodovodnem omrežju

Spoznajte napredne ultrazvočne merilnike pretokov Octave proizvajalca ARAD z avtonomnim baterijskim napajanjem (15-letna življenjska doba). V uporabi že od leta 2009, do danes pa prepoznan kot sodoben merilnik za širok spekter uporabe: razpoložljive dimenzije od DN40 do DN300, različni izhodni načini komunikacije (Modbus, Mbus, dvojni pulse, 4-20mA, encoder), možnost parametriranja na terenu, enostavna vgradnja (U0/D0), večvrstični LCD zaslon z bogato lokalno diagnostiko, trajna zaščita IP68 (trajna potopitev), sodobna alternativa obračunskim mehanskim merilnikom.

Torek 24. november 2020, od 10. do 10.30 ure:

Rešitve za merjenje pretokov brez posegov v cevovod

Predstavili vam bomo »clamp-on« KAPTOR MINI ultrazvočne merilnike pretoka proizvajalca BM Tecnologie Industriali. Pokritost vodovodnega ali kanalizacijskega omrežja z meritvami so osnova za vsako poglobljeno analizo in vsako hidravlično optimizacijo. Ker v praksi postavitev merilnih mest na vseh strateških delih omrežja ni možna, se največkrat poslužujemo enostavnejših, t.i. začasnih (mobilnih) »clamp-on« rešitev, s hitro namestitvijo in brez posega v sam cevovod, kjer lahko s periodičnimi zajemi meritev (dan, teden, mesec) zajamemo zadostno količino meritev, da dobimo podrobnejši vpogled v delovanje samega omrežja in s tem osnovo za nadaljne korake hidravlične optimizacije.

Torek 1. december 2020, od 10. do 10.30 ure:

Rešitve za preprosto iskanje puščanj na vodovodnem omrežju 

Mobilna rešitev Aquarius Spectrum iQuarius™ je enostaven in samodejen način akustičnega odkrivanja puščanja na vodovodnem omrežju, ki ne zahteva strokovnega kadra za akustično detekcijo za uporabo v praksi, pač pa je lahko uporabnik kdorkoli, ki zna upravljati mobilni telefon z mobilno aplikacijo in senzor šuma iQuarius™. Vse, kar je v praksi potrebno je, da se senzor šuma iQuarius™ za nekaj sekund magnetno pritrdi na katero koli priključno točko (jašek, hidrant, cevovod), da rešitev Aquarius Spectrum iQuarius™ samodejno vzorči zaznane šume s cevovoda in definira njihov status (puščanje, tiho, sum na puščanje...).

Udeležba in prijava

Webinarji so brezplačni za vse udeležence, potrebne pa so predhodne prijave, saj si z njo zagotovite dostop do povezave na webinar in posnetka vsebin.

Že ob prijavi lahko izpostavite morebitno problematiko oz. vaša vprašanja v zvezi s tematiko.

Seminarji bodo potekali preko orodja Microsoft Teams.

Prijavite se na webinar

 

Izberite predavanje: